رئيس التحرير
محمود سعد الدين
NationalPostAuthority
الرئيسية حالا القائمة البحث
banquemisr

الرئيس السيسي يشيد بدور الإمارات والسعودية والكويت في دعم الدولة عقب ثورة يوليو

أشاد الرئيس عبد الفتاح السيسي، الرئيس الجمهورية، بموقف دول الخليج العربي مع مصر خلال أزماتها الاقتصادية عقب ثورة 30 يوليو 2013.

وقالالرئيسالسيسيخلال كلمته في فعاليات تدشينالوحدات البحرية الجديدةلهيئة قناة السويس،سفن المشتقات البترولية كانت في البحر الأحمر والمتوسط واتحولت إلى المؤانئ المصرية، الأشقاء وقفوا معانا والمشتقات كانت بتيجي بدون مقابل، كنت تجيبه بالدولار وتبيعه بالجنيه بنسبة انخفاض وصلت لـ 40%، دعم وصل 1200 مليون دولار شهريًا من الأشقاء.

كماقال الرئيسالسيسي، إنه تم توفير حوالي 30 مليار جنيه لتمويل القطاع الجنوبي من قناة السويس، معقباً: "حدث كلام كبير في ذلك الوقت، وكان يقال إن الدولة بتعمل إيه؟ وشككوا فينا".

وأضاف "السيسي": "ديه كانت الفرصة لـ اللي عايز يدافع ويتكلم عن حالة الإساءة والتشكيك للدولة وخفض روح معنوية شعبها .. ده المثال قدامكوا واضح مش محتاج ان احنا نفكر فيه كتير".

وتابع أن دخل قناة السويس كان 4.8 و5 مليار قبل قناة السويس الجديدة، ولكن بعدها وصل الدخل لـ 5.5 و6 و7 مليارات، معقباً: "لو انتوا جبتوا الرقم اللي اتدفع في الوقت ده لعمل هذه التوسعات في القناة .. هتلاقوا إن إحنا وصلنا دخل أكبر منه خلال الـ5 سنوات الماضية".

وأكمل: "أنا بقول الكلام ده لينا إحنا كـ إعلاميين .. عايزين تتكلموا عن البلد، وتردوا على الناس اللى بيشككوا في البلد .. وبيطلقوا موضوع كأن الدولة ديه مبتفكرش ومبتدرسش وتشتغل بشكل عشوائي وكأنها مش عارفة حاجة في الدنيا وهما اللي عارفين .. لأ طبعاً".

          
تم نسخ الرابط