كشفت الفنانة إلهام وجدي التأثيرات التي تحدثها استخدام تقنيات الذكاء الاصطناعي على الأفراد والمجتمع، مشيرة إلى أهمية استمرار استخدام العقل البشري.
وقالت إلهام وجدي خلال المؤتمر الصحفي للإعلان عن أول منصة لأعمال المايكرو دراما: أنا خريجة فنون جميلة برسم من وأنا صغيرة فاكره الدكتور بتاعي كان بيقولي لو بعت جواب لحد ريحتك بتبقى فيه، لكن الذكاء دلوقتي أن أنا نستخدمها، لكن مش عايزين نوصل أن الحاجة تبقى مميته ونلغي الذكاء.
وأضاف: زمايلي الفنانين دلوقتي مبقتش عارفاهم بسبب أن صورهم كلهم بقت Ai أنا ممكن اخش موسوعة جينيس عشان ما عملتش ولا عملية تجميل الناس بتقولي سنانك وحشه اعمليها بس عادي مش بزعل، اعملوا مواكبة حميد الشاعري انتدثر لما كرر يعمل التكنولوجي في المزيكا، مش عايزين نوصل لمرحلة أننا متبقاش بني أدمين ساعدونا ناخد الحاجة المفيدة بس مش عايزين نمرض.
وتأتي هذه الخطوة في ظل الانتشار المتزايد لنوعية أعمال «المايكرو دراما» خلال الفترة الأخيرة، والتي تعتمد على تقديم قصص درامية في حلقات قصيرة لا تتجاوز دقائق، بما يتناسب مع طبيعة المشاهدة السريعة عبر المنصات الرقمية.
وتسعى المنصة الجديدة إلى تقديم محتوى متنوع للجمهور المصري، من خلال إنتاج مسلسلات قصيرة إلى جانب برامج وأعمال أخرى، مع الاعتماد على عدد كبير من الحلقات وسرعة تطور الأحداث كأحد أبرز سمات هذا النوع من الدراما.
